Een Apple zoekmachine, hoe drastisch verandert dat de online wereld?

Zoekmachines gebruiken we allemaal. Maar op zakelijk gebied is het ook een fantastisch hulpmiddel om je bedrijf te laten groeien. Gaat de Apple zoekmachine dit veranderen?

De wereld van de zoekmachines

Google is overal te wereld een begrip geworden. Als je iets op internet opzoekt is de kans dan ook groot dat je dit via de Google zoekmachine doet. Dat is niet gek want Google is veruit de grootste zoekmachine ter wereld. De twee grootste concurrenten zijn Bing en DuckDuckgo. Maar deze zoekmachines volgen Google op hele grote afstand.

Kan de Apple zoekmachine de concurrentie wel aan?

Google betaalt Apple momenteel een groot bedrag om de standaard zoekmachine te zijn op iOS, iPadOS en macOS te zijn. Maar is een Apple zoekmachine niet niet een beter alternatief? Of Apple de concurrentie aan kan valt nog te bezien. Maar als Apple een eigen zoekmachine over de iOS gebruikers uitrolt hebben ze wel gelijk miljoenen gebruikers. De eerste signalen dat Apple serieus werk maakt van de Apple zoekmachine zijn ook echt al zichtbaar.

Apple heeft namelijk meerdere vacatures uitstaan voor engineers die AI en machine learning kunnen verbeteren. Niet perse bijzonder maar daarbij opgeteld dat iOS 14 en iPadOS 14 geen zoekresultaten weergeven in spotlight is opmerkelijk. Spotlight Search lijkt Google dus te passeren en gebruikers direct door te verwijzen.

Wat zijn de mogelijke veranderingen?

Het interessantste vraagstuk is daarom ook hoe gaat Apple een eigen zoekmachine inrichten. Wij volgen persoonlijk de ontwikkelingen met grote interesse want:

  • Hoe gaat het SERP algoritme er in deze zoekmachine uitzien?
  • Kunnen apps directe gepromoot gaan worden in zoekresultaten?
  • Komt iOS 14 de belofte van meer privacy na met deze zoekmachine?
  • Kunnen gepersonaliseerde advertenties uitgeschakeld worden ? En wat voor impact heeft dit op de Facebook advertentiestrategie?

Dit zijn ontwikkelingen die de online wereld flink op zijn kop kunnen zetten. Dus komt er een Apple zoekmachine en hoe gaat die de online wereld beïnvloeden ? Volg onze blogs en we houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Image: https://unsplash.com/

Praat mee over dit artikel in onze community!