Website bouwer Breda uitzoeken? Dit is de nr. 1 valkuil

In deze blog leggen we uit wat de grootste valkuil is bij het kiezen van een website bouwer Breda. En waar je op moet letten om die fout te voorkomen.

De keuze voor een website bouwer Breda

Je bedrijf heeft een verouderde website of zelfs nog helemaal geen website. Ons advies: laat je website in WordPress bouwen! Vroeger was dit erg raar, maar tegenwoordig worden 4 op de 5 nieuwe websites gebouwd in WordPress. Grote voordelen hiervan zijn dat je geen Vendor Lock-in hebt en dat er altijd wel een plug-in is die je bij jouw probleem helpt. Daarnaast kan iedereen een website maken in WordPress, wij raden je aan om dit wel altijd via een professionele website bouwer te doen.

Tijdens het vergelijken zal je veel vaste prijzen, uurtarieven en andere kosten tegenkomen. Belangrijk: Normaal gesproken heb je een kick-off meeting om er voor te zorgen dat de ideeën van het bedrijf en de website bouwer overeen komen. Daarna geeft de website bouwer meestal een zijn initiële offerte door. Gemiddeld gezien zijn de kosten voor een goede professionele website tussen de 4.000,- en 5.000,- euro. En inderdaad, je neefje kan dit voor de prijs van een Playstation 5.

Je kiest de beste website bouwer Breda, en dan?

De meeste bedrijven kiezen vervolgens voor de offerte die de minste kosten met zich mee brengt, logisch toch? De keuze is gemaakt. Je website bouwer gaat aan de slag voor een zo goed mogelijk eindresultaat. Een website bouwer heeft over het algemeen 6 tot 8 weken nodig om een website te bouwen. Dat is deels afhankelijk van hoe druk zij het hebben, hoe snel je teksten aan kan leveren en hoe de website er uit moet komen te zien. Gemiddeld genomen ben je dus 7 weken verder voordat je website live is. Eenmaal live blijkt dat er toch nog verschillende zaken verandert moeten worden want je website presteert nog niet optimaal. Dat is wat wij noemen het 60/40 principe.

Wat is het 60/40 principe?

Het 60/40 principe betekend letterlijk dat je website als deze live is voor 60% af is. De andere 40% zit hem in aanpassingen die gedaan moeten worden naar mate de website bezocht wordt. Vaak weet je dit helemaal niet, maar pas wanneer de doelgroep je website gaat gebruiken komen er zaken aan het licht die niet goed of niet optimaal werken. Daarin zit de grootste valkuil bij het kiezen voor een website bouwer Breda.

Je hebt net € 4.000,00 á € 5.000,00 betaald voor een website en nu moet er iets aangepast worden. Je neemt contact op met je website bouwer en dan gaat het tellertje lopen. Wat wij vaak horen is dat er voor een aanpassing aan de website direct een extra factuur vastzit. Die uurtje factuurtjes kunnen snel oplopen en daar hebben wij een broertje dood aan.

Een goede website bouwen kan hoge kosten met zich mee brengen

De hoge kosten voor een website bouwer zitten bijna altijd in het uurtje factuurtje. De website is gebouwd en staat live. Dat kost een gemiddelde website bouwer tussen de 40 en 55 uur. Voor dit werk heb je een bedrag van ongeveer 5.000 euro afgerekend. Maar zoals gezegd ben je er pas voor 60%. De andere 40% zijn aanpassingen die doorgevoerd moeten worden zoals: afbeeldingen wijzigen, tekstaanpassingen, A/B testen, lay-out wijzigingen, pagina’s aanmaken en conversieoptimalisatie. Daar zit voor een website bouwer gemiddeld wel 2 uur per maand werk in. Om je een duidelijk beeld te geven van wat een goede website je dan kan kosten hebben we een handig overzicht gemaakt.

Kosten website bouwer jaar 1% totale werkzaamhedenAantal uurTotaal prijsUurtarief
Initiële offerte60%48€ 4.000,00€ 83,00
Optimaliseren40%32€ 2.656,00€ 83,00
Totale kosten100%80€ 6.656,00€ 83,00

Hoe vermijd je de valkuil van je website bouwer Breda?

Het antwoord is simpel, kijk verder dan en initiële offerte. Neem het 60/40 principe in gedachten en vraag de website bouwer van tevoren naar de kosten voor aanpassingen nadat de website live is. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan. In de bovenstaande tabel zie je dat de extra kosten voor optimalisatie van de website ruim 2.500 euro zijn. Deze kosten staan niet vermeld in de initiële offerte waardoor deze kosten als onaangename verrassing kunnen aanvoelen. Door direct te vragen wat extra aanpassingen kosten vermijd je deze. Een website valt dus vaak duurder uit dan je in eerste instantie denkt.

Maar kan het ook anders?

JAZEKER! Wij werken met een website abonnement. Dit abonnement is All-inclusive. Wat betekent dat nu concreet? Wij bouwen je website, passen de website op elk gewenst moment aan en optimaliseren de website voor een vast bedrag per maand. Wij doorlopen de volledige 100% van je website met je voor een vooraf vaststaand bedrag. Dat betekend geen uurtje factuurtje en dus geen onverwachte verrassingen. Voor € 399,00 per maand nemen wij al het gezwets rond jullie website volledig van je over. Daarnaast bespreken we elke maand de voortgang. Om dit in perspectief te zetten met andere website bouwers: € 399,00 euro per maand is € 3.788,00 per jaar zonder extra kosten. Een telefoontje en wij passen aan wat jij wilt. Dat scheelt geld en gezeik. Meer weten?

Image: Unsplash.com

Praat mee over dit artikel in onze community!