The Social Dilemma – het tweede gezicht van Social Media

Must watch! The Social Dilemma. Deze film is onlangs op Netflix verschenen. Je krijgt een interessant inkijkje in de wereld van Social Media zoals we die kennen.

Social Media is hoort bij ons dagelijks leven

Social Media maakt al jaren deel uit van ons dagelijks leven. Je hebt platformen als Facebook, Whatsapp, Instagram, Twitter, Snapchat, LinkedIn en sinds kort TikTok. Bijna iedereen gebruikt wel één of meer van deze platformen. Maar hebben we een idee hoe deze platformen daadwerkelijk werken? De meeste niet echt. In de film The Social Dilemma van Netflix spreken experts over Social Media in deze tijd. Deze experts hebben stuk voor stuk hoge functie gehad bij één van de grote Social Media bedrijven.

The Social Dilemma, confronterend en pijnlijk waar?

De film The Social Dilemma is een documentaire die ingaat op de impact en werking van Social Media in ons leven. Even een filmpje kijken op YouTube, de net binnengekomen Snapchat bekijken, Instagram door scrollen voor de nieuwste foto’s en dan vervolgens nog even door de timeline van Facebook heen scrollen. Nadat je dit allemaal gedaan hebt ben je meestal al een uur verder. De meeste mensen kennen dit gevoel het is bijna een automatisme geworden. Je zit te niksen en scrolt voor de zoveelste keer door je Facebook of Instagram tijdlijn. De invloed die social media heeft groeit dus met de tijd mee. De experts die in de documentaire aan het woord komen geven hun kijk op de recente ontwikkelingen.

De oproep tot verandering van Social Media

Veel van de experts zijn het er over eens dat in hun ogen social media het doel voorbij is geschoten. Social media zou namelijk de nieuwste verslaving zijn die mensen isoleert van de echte wereld. De Social Media platformen zouden ook precies weten hoe ze je aandacht vast moeten houden. Met gepersonaliseerde content proberen zij je schermtijd te verlengen. Zodat iedereen zoveel mogelijk tijd op het platform doorbrengt. Is social media zijn doel voorbij geschoten? Bekijk de film The Social Dilemma en oordeel zelf. Wat zeker is is dat het een interessant inkijkje bied in de wereld van social media. Wij zijn benieuwd wat jullie er van vinden. Voor meer interessante ontwikkelingen kijk even op onze online marketing blog.

Image: Netflix

Praat mee over dit artikel in onze community!